Hoe financier je het verduurzamen van een jouw bedrijfspand?

Voordat je aan de slag gaat met het verduurzamen van het pand van jouw bedrijf of organisatie, is het handig om je te verdiepen in de subsidies, fiscale- en financieringsregelingen. Duurzaam Bouwloket helpt je om al deze regelingen inzichtelijk te krijgen.

Subsidies

Op dit moment zijn er meerdere subsidies beschikbaar die het financieel interessant maken om verduurzamingsmaatregelen te treffen. Vanuit de Rijksoverheid worden de volgende subsidies beschikbaar gesteld:

Naast de landelijke subsidies kan er mogelijk ook een financieel voordeel worden behaald met provinciale en gemeentelijke subsidies. Op deze website vind je alle subsidieregelingen in één overzicht.

Fiscaal voordeel

De Rijksoverheid stelt ook een aantal fiscale regelingen beschikbaar. Op dit moment gelden de volgende fiscale regelingen:

  • Energie-investeringsaftrek (EIA):
    Fiscaal voordeel voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.
  • MIA en Vamil:
    Fiscaal voordeel voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken die vermeld staan op de Milieulijst.

Financiering

Voor de financiering van het verduurzamen van jouw bedrijfspand kun je kiezen voor een bancaire lening bij verschillende Nederlandse banken. De meeste banken hebben hiervoor een speciale ‘groene lening’. Het grootste voordeel van een groene lening is dat deze ten opzichte van een reguliere bancaire lening vaak voordeliger is. Ook kan het zijn dat er vanuit de provincie of de gemeente een stimulerings- of duurzaamheidslening beschikbaar is, waardoor je een lening met een laag rentepercentage kunt afsluiten.

Meer weten?

Plan hier een gratis adviesgesprek in met een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket.

Ontdek de mogelijkheden in jouw gemeente

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen wij graag weten in welke gemeente je bedrijf gevestigd is. De informatie op onze website wordt hiermee aangepast op basis van de gemeentelijke subsidies, nieuws, evenementen en adviezen. Bedankt!