ISDE-subsidie voor ondernemers en instellingen die pand willen verduurzamen


Belangrijke wijzigingen in 2024!


Ook in 2024 is er weer een subsidie voor ondernemers en instellingen die hun pand willen verduurzamen. Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een aantal wijzigingen gedaan die belangrijk zijn om te weten:

1. Verandering subsidieopties:
Ondernemers kunnen nu profiteren van een subsidie voor: warmtepompen, zonneboilers en kleine windturbines. In 2024 kan er geen subsidie meer aangevraagd worden voor zonnepanelen. Hier was tot 31 december 2023 budget voor.

2. Verhoogde financiële ondersteuning:
De subsidiebedragen zijn herzien en verhoogd, wat betekent dat ondernemers aanzienlijk meer financiële ondersteuning kunnen ontvangen bij het implementeren van duurzame energieoplossingen. Deze verhoging is bedoeld om de kosteneffectiviteit van investeringen in groene technologie te vergroten.

3. Vereenvoudigde aanvraagprocedure:
De aanvraagprocedure is vereenvoudigd om het ondernemers gemakkelijker te maken deel te nemen aan het subsidieprogramma. Verbeterde toegankelijkheid, begeleiding en ondersteuning van de RVO bij het invullen van aanvragen dragen bij aan een soepeler proces voor ondernemers.

4. Langere subsidietermijnen:
De verlengde termijnen voor het indienen van subsidieaanvragen bieden ondernemers meer flexibiliteit. Dit stelt hen in staat om hun duurzame energieprojecten beter te plannen en uit te voeren, rekening houdend met de specifieke behoeften en planningen van hun bedrijfsactiviteiten.

Meer informatie
De subsidieregeling wordt uitgevoerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ga voor meer informatie en vragen naar: www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/zakelijke-gebruikers

Gratis en onafhankelijk advies nodig?
Duurzaam Bouwloket helpt ondernemers met gratis en onafhankelijk advies over: subsidieregelingen, landelijke wet- en regelgeving, uitvoerende bedrijven en technische tips! Bekijk de website voor meer informatie of neem contact op voor een gratis adviesgesprek.
 

Ontdek de mogelijkheden in jouw gemeente

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen wij graag weten in welke gemeente je bedrijf gevestigd is. De informatie op onze website wordt hiermee aangepast op basis van de gemeentelijke subsidies, nieuws, evenementen en adviezen. Bedankt!