Slimme energiebespaartips voor (kantoor)panden

In de strijd tegen energieverspilling en warmteverlies zijn er een aantal eenvoudige en effectieve energiebespaartips voor (kantoor)panden. De experts van het Duurzaam Ondernemersloket hebben een drietal tips opgesomd waarmee met een relatief kleine investering er flink bespaard kan worden op de energierekening:

  1. Slimme sensoren, thermostaten en Co2 gestuurd ventilatie toepassen:
    Veel kantoorpanden verspillen onnodig veel energie door inefficiënt gebruik van technische
    installaties (verwarmings-, koeling- en ventilatiesystemen). Investeer in slimme meet- en
    regelapparatuur die geprogrammeerd kunnen worden op basis van aanwezigheid van het personeel.
  2. Periodiek onderhoud:
    Zorg ervoor dat de technische installaties (verwarmings-, koeling- en ventilatiesystemen) regelmatig worden onderhouden om de efficiëntie te waarborgen. Hierbij kun je denken aan: het vervangen van filters, onderhoud warmte installatie en het inregelen en nalopen van instellingen.
  3. Tochtwering en deurdrangers installeren:
    Controleer ramen en deuren op tocht en installeer tochtwering en deurdrangers waar nodig. Dit voorkomt warmteverlies en zorgt voor een comfortabelere werkomgeving omdat de koude lucht buiten wordt gehouden.

Meer energie besparen?
Energie besparen begint bij het verkrijgen van inzicht in het energieverbruik van jouw (kantoor)pand. Daarna kan je een concreet en gedegen energiebesparings- en verduurzamingsplan maken. Onze experts vertellen je hier alles over.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?
Wil je gratis en onafhankelijk advies over: subsidieregelingen, landelijke wet- en regelgeving, uitvoerende bedrijven en technische tips? Bekijk de website voor meer informatie of neem contact op voor een gratis adviesgesprek. Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente [gemeentenaam toevoegen] het advies is daarom volledig kosteloos voor ondernemers.

Ontdek de mogelijkheden in jouw gemeente

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen wij graag weten in welke gemeente je bedrijf gevestigd is. De informatie op onze website wordt hiermee aangepast op basis van de gemeentelijke subsidies, nieuws, evenementen en adviezen. Bedankt!